Suppe av strandkrabbe

Suppe er vel kanskje ikke det første man tenker på å lage når man fanger strandkrabber i fjæra, men hvorfor ikke? Selv om det ikke er særlig med kjøtt i strandkrabbene finner de seg fint til rette i en god, kraftig suppe.

Alle foto: Bjarte Bjørgen Olsen

Her er oppskriften til en fortreffelig suppe:
- 12 strandkrabber
- 1 løk
- 1 Gulrot
- 1 tomat
- 1 fedd hvitløk
- 1 liter vann
- salt og pepper etter smak (eksperimenter gjerne med andre krydder!)

Hakk løken og fres den i olivenolje sammen med krabbene. Ta skinnet av tomaten og tilsett det sammen med hvitløken i suppa. La det surre litt! Ha i vann, salt og pepper. Sil suppen og server herligheten. For de vågale kan man også tilsette en dæsj makaroni i suppa. Strandkrabbene kan serveres for seg selv eller i suppa. Strandkrabbe kan også spises for seg selv, selv om det tar lang tid å bli mett er det god smak i kjøttet og fungerer fint som snacks. Bare pass på at du renser krabben slik at du ikke tygger på en masse skall når krabben skal nytes.

Se flere artikler om temaet friluftsliv:

Forrige
Forrige

Fjellvettreglene