Castobrød - en enkel vinner på tur!

Castorbrød (også kjent som Pelsjegerbrød) er et flott alternativ til havregrøt og annen brødbakst på tur. Frokosten tar litt lengre tid, men det smaker til gjengjeld utrolig godt. Melblandingen lages på forhånd og bør pakkes i doble brødposer for å sikre at sekken ikke blir et eneste stort bakeri! Siden du bare pakker med deg tørrvarer sparer du vekt og plass, og når vannet tilsettes i ettertid unngår du også å måtte spise frossent brød vinterstid.

Castorbrødet har fått sitt navn av oss i O-fagspatruljen etter en hund som var så glad i dette brødet! Hunden het selvsagt Castor!

Ett ferdigstekt Castorbrød koser seg i pannen.. Foto: Bjarte Bjørgen Olsen

Castorbrød:
- 5 dl hvetemel
- 5 dl sammalt hvete
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl melkepulver
- 3 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 0,5 ts salt

Denne oppskriften gir ca. 10-12 castorbrød. Vann tilsettes melblandingen mens den enda er i plastikkpose, kna deigen gjennom plastikk og avlslutt bearbeidingen i en kasserolle (ha gjerne med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for klisset). Del derette deigen i passe stykker og lag brødet tynt, slik at det raskere blir gjennomstekt. Stek med masse smør eller olje, O-fagspatruljen foretrekker smør siden det gir god smak til brødskorpen. Nystekt brød til frokost eller kvelds kommer til å bli turens nye høydepunkt, med syltetøy og brunost på toppen er denne gastronomiske eksplosjonen komplett.


Se flere artikler om temaet friluftsliv:

Forrige
Forrige

Alt du trenger å vite om isfiske

Neste
Neste

Lag marinert blåskjell