O - f a g s p a t r u l j e n . n o

...for alle som syns o-fag var det beste faget på skolen!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hovedsiden Fotografering
Fotografering

Autofokusen - hvordan brukes den?

At det man skal ta bilde av er i fokus er en av fotografens viktigste kriterier. I denne artikelen kan du lese om bruksområdene til de forskjellige typer autofokusering.

Les mer …
 

Eit år i Etne kommune

Ein video satt sammen av maaange bilder tatt i heile Etne kommune. Me ser korleis landskapet og naturen forandrer seg og varierer gjennom dei fire årstidene.

Les mer …
 

Oppskarping av bilder - High Pass

Oppskarping av bilder kan lett gjøres i photoshop. De fleste bruker da Unsharp Mask, eller Smart Sharpen. Jeg vil i denne artikkelen vise deg et annet alternativ som gir bildet litt mer smell og punch!

Les mer …
 

Fotogalleri

O-fagspatruljen.no sine generaler, stifterne Bjarte Bjørgen Olsen og Espen Mills, er lidenskapelig interessert i fotografering. Fotoapperaet er alltid med på tur! Her presenteres et utvalg av bildene.

Les mer …
 

Tips for å ta bilder av fugler i flukt

Å ta bilder av fugl i flukt er kanskje noe av det mest krevende innen foto. Det kreves en stødig hånd og godt øye for at man skal treffe fuglen med fokuspunktet. Når det kommer til utstyr er kanskje...

Les mer …
 

Makro

Makrofotografering handler om å gå tett på de små detaljer. Dette åpner opp en helt ny verden som både er fascinerende og lærerik. For å ta 1:1 makro bør man ha et makro-objektiv.

Les mer …
 

Lukkertid

Lukkertid er den tiden kameraet slipper lys inn på filmen - eller i våre dager - den digitale sensoren. Det er to ting som bestemmer lukkertiden vi trenger for å få et korrekt eksponert bilde: hvor mye lys som kommer fra...

Les mer …
 


Søk

Avstemming

Hvem er den beste TV-villmarkingen?
 

Lik oss på Facebook:

Facebook Fanbox 1.5.x.0