O - f a g s p a t r u l j e n . n o

...for alle som syns o-fag var det beste faget på skolen!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hovedsiden Geografi
Geografi

Jordens indre

Ytterst fra jordoverflaten til jordens kjerne er det mer enn 6000km. Vi klarer ikke å bore mer enn omtrent 15km nedover i jordskorpen... så hvordan vet vi hva som er inne jorden? Og hvordan er det egentlig der inne?? Det får du svaret på her!

Les mer …
 

Vulkaner

Vulkaner er noe av det mest fascinerende og skremmende man kan tenke seg. O-fagspatruljen gir deg her alt du trenger å vite om vulkaner: Hvorfor har vi vulkanisme, hvor har vi det, og hvilke forskjellige typer har vi?

Les mer …
 

Jordens krumning

Som vi alle vet er jorden rund, men for oss små mennesker ser den helt paddeflat ut fra der vi står. Men jorden krummer seg faktisk mer enn du kanskje tror! Ta for eksempel Mjøsa - Norges største innsjø - som er 117km lang: Denne krummer seg opp litt over 200 meter på midten. Tar man den korteste linjen mellom Lillehammer...

Les mer …
 

Podsol - grav deg 1 000 år tilbake!

Podsol er kalk- og næringsfattig jord som man finner hyppigst i våre barskoger og fattige bjørkeskoger med mye nedbør og lite fordampning. Ikke engang meitemark...

Les mer …
 

Platetektonikk

Har du noen gang lurt på hvorfor kontinentene ser ut til å passe sammen som puslespillbiter? Kanskje du vet at det er fordi de flytter på seg ett par cm i året? Men hvorfor det tro?

Les mer …
 

Fjellkjededannelse

Hvor kommer fjellene fra, lurer du kanskje på? Og hvordan har landskapet i Norge blitt som det er? Det gir O-fagspatruljen deg en grundig innføring i her.

Les mer …
 

Jordskjelv

Jordskjelv - i Norge i værste fall litt skremmende rystelser - mens andre steder på jorden fører det til store tap av liv og ødeleggelser. Her kan du lære alt du trenger å vite om jordskjelv.

Les mer …
 

Verdens temperaturrekorder

I disse tider med så mye snakk om temperaturer og global oppvarming presenterer O-fagspatruljen her et knippe kulde- og varmerekorder fra forskjellige steder i verden.

Les mer …
 


Søk

Avstemming

Hvem er den beste TV-villmarkingen?
 

Lik oss på Facebook:

Facebook Fanbox 1.5.x.0