O - f a g s p a t r u l j e n . n o

...for alle som syns o-fag var det beste faget på skolen!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hovedsiden Biologi
Biologi

Plankton

Plankton er et fellesnavn for mikroskopiske planter og dyr som svever fritt omkring i havvannet. De er utrolig viktige for alt som lever i havet og forekommer ofte i ufattelig store mengder – vi snakker om hundretusener i én liter havvann!

Les mer …
 

Golfstrømmen

Golfstrømmen – en evig varmepumpe

Les mer …
 

Tidevannet

Tidevannet

Les mer …
 

Saltvann

Saltvann

Les mer …
 

Fjæra som levested

Fjæra som levested

Les mer …
 

Livet i fjæra

O-fagspatruljen presenterer her en hel seksjon med fakta og bilder fra livet i fjæra. Øverst på hver side vil du alltid kunne komme tilbake her for oversikt over alle sidene.

Les mer …
 

Drømmen om hvite falker

Falker: En sjelden gang kan en se streiffugler langs Norges kyst på høstparten. Lyse, nærmeste hvite jaktfalker som har forvillet seg fra Grønland og Island. I middelalderen ble det utrustet store ekspedisjoner på kontinentet for å hente jaktfalker fra Norge.

Les mer …
 

Boobies!

Boobies eller entall Booby er en vanlig sjøfugl her i karibien. Den som finnes her nede heter Brown Booby (Sula leucogaster). De kan bli opp til 76cm lange, men har et relativt lite vingespenn. Ved landing og letting kan de virke veldig klumsete.  De bruker ofte klipper og andre avsatser for å lette.

Les mer …
 

Nattens djevel er sulten!

I gamle dager, ble folk vettskremte av hubroen. Nifse lyder fra brattberg nattestid, satte fantasien i gang. Turde en å gå opp i bratthenget hvor lydene kom fra, på dagtid, ble skrekken fullkommen når en kom over en stor vesende skapning med rødglødende øyne og djevelhorn. De voksne hubroene kan blåse opp fjørdrakten og...

Les mer …
 

Huldreblom - en liten hulder

Navnet i seg selv er bedøvende vakkert på denne orkideen. Poetisk og mystisk på  samme tid. Akkurat som blomsten. Huldreblomen er ufattelig sjelden, men kan dukke opp hvor som helst hvor den finner gode vekstvilkår. Men du skal lete lenge...

Les mer …
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Søk

Avstemming

Hvem er den beste TV-villmarkingen?
 

Lik oss på Facebook:

Facebook Fanbox 1.5.x.0