O - f a g s p a t r u l j e n . n o

...for alle som syns o-fag var det beste faget på skolen!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hovedsiden Friluftsliv Nyttig kunnskap
Nyttig informasjon

Hvordan lage en snøhule?

Enten det er nydelig påskevær og du med viten og vilje planlegger å overnatte ute i snøen, eller du blir overrasket av skikkelig ruskevær i vinterfjellet, er det praktisk å vite hvordan du bygger en god og praktisk snøhule. O-fagspatruljen viser deg hvordan!

Les mer …
 

Fakta om telt

Denne artikkelen av Børge Ousland tar for seg forskjellige typer telt:

Når det gjelder telt er alle varianter mulig, hvis det bare er snakk om å overleve! Men hvis du skal ha det litt tryggere og mer behagelig, kan det være lurt å bruke litt tid på valget av telt. Jeg har for eksempel overnattet i et leketelt til 159 kroner i snøvær på toppen av Galdhøpiggen.

Les mer …
 

Tips om isfiske

Isfiske er en flott mulighet for å nyte naturen og friluftslivets gleder, attpåtil er spenningen for å få fisk alltid der - selv om isfiske ofte er veldig mye is og lite fisk.

Les mer …
 

Forskjellige typer liggeunderlag

Hva skal du se etter når du skal kjøpe liggeunderlag? Vi presenterer fordeler og ulemper med de forskjellige typene liggeunderlag, og gir deg noen gode tips med på veien!

Les mer …
 

Alt du trenger å vite om brennere

En skikkelig primus er en forutsetning for en vellykket og komfortabel tur. Uansett hvilken årstid vi snakker om, kan en primus redde dagen enten vi snakker om livsnødvendig smelting...

Les mer …
 

Blåsevær og temperatur

Kvikksølvet gir oss en fin indikator på temperaturen når volumet til væsken utvider seg eller trekker seg sammen. Men hvordan føles temperaturen når man setter utfor en stor fjelltopp eller kjører hundeslede?

Les mer …
 

Pakkeliste for Kong Vinter

Å glemme nødvendige ting når man drar ut på tur kan fort ødelegge en fin turopplevelse. Her får du vår pakkeliste og gode tips for å gjøre enhver tur i snø og kulde til en vellykket opplevelse!

Les mer …
 

Tips for skitur i Marka

Endelig kom snøen her i Oslo og dette åpner for utallige løypemuligheter i Nordmarka. Lurer du på hvor mye snø det er der du skal gå, temperatur eller hvilken skismørning du bør satse på bør du lese her!

Les mer …
 

Beaufortskalaen

Beaufortskalaen er ein vindstyrkeskala utviklet av den engelske admiralen Sir Francis Beaufort på begynnelsen av 1800-tallet. Originalt var skalaen til hjelp for marinen for å forutsi effekten vinden...

Les mer …
 

Fjellvettreglene

Har du tenkt deg på tur til fjells, eller i skog og mark, er det viktig å kjenne til fjellvettreglene. Husker du ikkje alle detaljer i farten, finner du dei her.

Les mer …
 

Gamle værteikn

I gode, gamle dager - før regelmessige værmeldingar på radio og fjernsyn - var folk meir avhengige av å kunne spå været sjølv. O-fagspatruljen gjev deg her ein gjennomgang av ein del av desse værteikna.

Les mer …
 


Søk

Avstemming

Hvem er den beste TV-villmarkingen?
 

Lik oss på Facebook:

Facebook Fanbox 1.5.x.0