O - f a g s p a t r u l j e n . n o

...for alle som syns o-fag var det beste faget på skolen!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hovedsiden

Test av Polar AXN300
Når man ferdes i naturen er det fint å glemme alt som heter tid og bare la naturen gå sin gang. Selv om friheten gjør godt er det greit å ha med seg en god klokke på tur - O-fagspatruljen har sett nærmere på Polar sin friluftslivmodell (multisport). 

Klokken fåes i fargene svart, gult og grått og er designet i et slitesterkt syntetisk materiale som skal tåle naturens påkjenninger. Målgruppen er folk som driver med toppturer, tindebestigning, fjellklatring, elvekajakk, sykling, skiturer og fotturer - kort sagt generelle utendørsaktiviteter med hovedvekt på action og eventyr.   


AXN300 har de vanlige basisfunksjonene som man forventer en klokke for en friluftsliventusiast skal ha. Den har lys i displayet, og muligheten for å endre til mørk bakgrunn og lyse tall. Den er vanntett og det følger selvfølgelig med et velfungerende pulsbelte. Som pulsklokke har den det som behøves. Den måler gjennomsnitt og makspuls, har pulssoner med alarm for de som vil holde seg i bestemte treningssoner, måler kaloriforbrenning og har en fiffig avklimatiseringsindikator med hvilepuls. 

Friluftsliventusiasten kan kose seg med høydemåler og løypeteller med grafisk visning, opp og ned med stigningsskala - gjennomsnitt og maks. Barometerfunksjonen måler luftrykket og viser det grafisk. Det barometriske trykket lar deg følge med på værendring og kommer godt med på lengre turer i ugjestmildt miljø. Temperaturmåler er også en selvfølge på en slik klokke (husk bare å ta den av for å måle nøyaktig temperatur!) og sammen med muligheten for å overføre data til PC gjør Polar AXN300 til en sann friluftslivvenn! 

Pris: Veil. 1 990,-
Farger: Svart, gul og grå
Forhandlere: G-sport og intersport
Nettside: www.pulsklokke.no
Fordeler:
- Brukervennligheten er overraskende bra
- Du får mye for pengene!
- Kan se grafene rett på klokken
- Knappene fungerer fint også med votter på
Ulemper:
- Ikke GPS
- Ikke kompass
- Dataen kan ikke overføres til Mac

Konklusjon:

Ja, så har ikke AXN300 GPS eller kompass. For å få dette på kjøpet hadde prisen blitt en god del høyere. Polar kan likevel friste med AXN500 som har kompass for en tusenlapp ekstra. Legger du to tusenlapper ekstra på bordet kan du få RS800cx som har hele pakka! Velg den klokken som passer ditt bruk. Husk at folk har ferdes i fjellheimen i lange tider uten elektronisk GPS og kompass. Kartet og det gode, gamle magnetnålskompasset har du selvsagt med deg ut på lengre turer uansett! :)

Ett av de høyeste punktene på fugleøya Runde. På denne turen var det ekstra morsomt
å føre regnskap i høydemetre! Enten gikk vi rett opp, rett ned - eller noenlunde rett framover.

 

Søk

Avstemming

Hvem er den beste TV-villmarkingen?
 

Lik oss på Facebook:

Facebook Fanbox 1.5.x.0